Hoe werkt het?

Zou je graag zonnepanelen willen, maar heb je geen eigen dak? Of geen geschikt dak? Of vind je het te veel gedoe? Doe dan mee met collectieve zonnepanelen van Zon op Leiderdorp!

Investeer mee

Wij leggen zonnepanelen op grote daken en daar kun je aan meedoen. We kopen de panelen gezamenlijk in en delen de opbrengst. Het resultaat is vergelijkbaar met zonnepanelen op je eigen dak: een lagere energierekening én je draagt bij aan een beter klimaat. In Leiderdorp en in de hele wereld.

Bij de zonnecoöperatie Zon op Leiderdorp koop je een of meerdere certificaten, die staan voor één of meer zonnepanelen.

Verdien terug

Het bedrag van je investering verdien je naar verwachting terug in ca 8-9 jaar.

Koop certificaten

Bij de zonnecoöperatie Zon op Leiderdorp koop je een aantal certificaten. Een certificaat staat voor 250 kWh stroom per jaar, dat is vergelijkbaar met één zonnepaneel. De kosten per certificaat verschillen per project, maar reken op 240-280 euro. Daar komt BTW bij, maar die krijg je later weer terug. De precieze hoogte van het bedrag weten we als de offertes rond zijn.

Als de zon gaat schijnen

We verdienen geld door de verkoop van stroom aan energiebedrijven én doordat we daarover subsidie krijgen van de overheid. Mocht de stroomprijs erg dalen, dan garandeert de overheid een minimumbedrag per kWh. De ervaring is dat je het bedrag van je investering in ca. 8-9 jaar terug verdient.

Spelregels

De belangrijkste spelregel is: je moet bij aanvang van het project in de buurt wonen van onze zonnepanelen. Onze panelen komen in Leiderdorp, daardoor kan heel Leiderdorp meedoen.

De eerste stap

Heb je interesse? Geef dan je gegevens vrijblijvend aan ons door. Uiteraard gaan we daar zorgvuldig mee om. Let op: dit is nog geen definitieve inschrijving. Zodra we meer details weten nemen we contact met je op en kun je je definitief inschrijven.