Het verloop van 2021

Maart 2021

Opbrengst eerste kwartaal

Ook het eerste kwartaal van 2021 is de opbrengst van onze zonnepanelen niet tegengevallen. Ondanks het wisselvallige weer (sneeuw!), kwamen we zo’n 10% hoger uit dan onze begroting (zo’n 900 kWh). Daarbij moet gezegd worden dat de opbrengst in deze donkere maanden in het niet valt bij een paar flink zonnige dagen in de zomer.

Contact gemeente

We hebben intensief contact met de gemeente over het nieuwe project Hoftuyn, maar daarnaast hebben we eind maart ook weer eens met wethouder Rik van Woudenberg (duurzaamheid) gesproken. Hij wil het aanbieden van gemeentedaken aan Zon op Leiderdorp komende tijd versnellen. We hopen daarbij vooral op wat grotere daken met bijvoorbeeld 500-1000 zonnepanelen, want onze indruk is nog altijd dat de belangstelling om deel te nemen aan onze projecten groot is. Fijn om te weten dat de gemeente ons steunt!

April 2021

Subsidieaanvraag

Op 1 april ging de nieuwe postcoderoosregeling van start, de “Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking” (SCE). Vanaf 9:00 uur konden we een aanvraag indienen voor ons nieuwe project. Om 9:00 uur ging de regeling van start en om 9:32 uur was onze aanvraag ingediend. Er is een fors budget voor deze regeling (92 miljoen euro tot 1 december 2021), maar in de loop van de eerste week is er al voor 47 miljoen euro aan aanvragen ingediend.

Goed dus dat we op tijd waren. De subsidiegever heeft nu 13 weken de tijd (eventueel te verlengen met nog eens 13 weken) om de aanvraag goed te keuren.

April/mei 2021

Start verkoop certificaten Hoftuyn

Op 17 april is de verkoop gestart voor certificaten voor het zonnedak Hoftuyn. Zoals in onze nieuwsbrief aangekondigd hebben we alleen de (vele) mensen op de wachtlijst hiervan op de hoogte gebracht. De definitieve belangstelling was groot, groter dan het aantal certificaten dat we beschikbaar hadden.

We konden dan ook niet iedereen bieden wat ze graag wilden en sommige mensen moesten we helemaal teleurstellen. Feitelijk waren we in minder dan een dag uitverkocht. Reden te meer om weer verder te zoeken naar nieuwe daken!

Op 1 mei is de inschrijving gesloten.

Juni 2021

Eind juni kwam het goede nieuws binnen: de SCE-subsidie is toegekend. Omdat we wisten dat dat eraan zat te komen, hebben we behoorlijk snel kunnen handelen. De installateur is aan het plannen geslagen (eind juli kunnen de panelen geplaatst worden), de administratie is in orde gemaakt en de laatste afspraken met de Vereniging van Eigenaren en de gemeente zijn afgerond.

Eind juli worden de panelen geplaatst. Midden in de vakantieperiode, dat komt goed uit met de vakantie van de basisscholen naast de sporthal.

Juli/augustus 2021

Eind juli was het eindelijk zover: ons tweede zonnedak kon gerealiseerd worden. De firma Freek van Os heeft netjes volgens planning de werkzaamheden tussen 26 en 30 juli afgerond. Voordat de opbrengst richting Zon op Leiderdorp vloeit, moet er eerst nog een extra meter geplaatst worden. Dat zal nog enige weken duren. Vanaf het moment dat die er is, zal ook de 15 jaar SCE-subsidie gaan lopen. Wat we nu aan opbrengst in de zomermaanden missen, wordt dus goedgemaakt aan het einde van de looptijd.

Medio september zal de installatie worden gekeurd en opgeleverd. Niet lang daarna zullen we een openingsfeestje organiseren, corona volente.

Deel dit bericht

Lees ook de volgende berichten

Nieuws

Het verloop van 2021

Ook dit jaar was er een grote belangstelling voor de certificaten van ons tweede zonnedak. In minder dan een dag waren ze uitverkocht. Firma Freek van Ons heeft ze in september geplaatst waarna in bedrijf zijn genomen.

Lees verder »
Nieuws

Het verloop van 2020

Na het succes van het eerste zonnedak, zijn we op zoek gegaan naar een vervolgdak. Die is gevonden: het dak van de sporthal Hoftuyn is door de gemeente Leiderdorp beschikbaar gesteld.

Lees verder »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief